FÖRTRÄNING

FÖR BLIVANDE ASSISTANSHUNDAR

 FÖRTRÄNING FÖR BLIVANDE ASSISTANSHUND

 

Du som vill utbilda din hund till en blivande assistanshund kan med fördel boka in tjänsten förträning av assistanshund.

 

Syftet med förträningen är dels att träna upp och öka på de grundläggande förutsättningarna som en blivande assistanshund behöver besitta för att godkännas vid ett kommande lämplighetstest,

(Hunden kan endast utbildas till certifierad assistanshund om den först godkänts vid ett lämplighetstest. Lämplighetstesten genomför tidigast på hundar från 1 års ålder, för mer information se, SoS). 


Förträningen kan också ses som en fördelaktig grundutbildning för dig och din hund och som därmed kan ökar på era möjligheter för att ni skall lyckas som assistanshundsekipage, se mer information SoS.

 

Förträningen anpassas efter era individuella förkunskaper, behov och förutsättningar. Du kommer få utökad kunskap i hundträning, inlärning, att upprättat, följa och utvärdera enkla träningsplaner, bygga upp ett gott samarbete med hunden, ni kommer bygga upp en god kontakt, en trygg och stabil miljöträning, vardagslydnad, hantering med mera. 

 

Fördelar med att genomföra förträning är att själva specialutbildningen till assistanshundsekipage med stor sannolikhet kan förkortas, du har redan byggt upp ett bra samarbete med hunden då ni redan har vana av att regelbundet träna tillsammans, du har kompetens kring hundens inlärning och momentträning. Du har byggt upp en god vardagslydnad tillsammans med hunden som är van, trygg och stabil i olika miljöer, i hantering och som däremellan kan koppla av där ni för tillfället befinner er.

 

Förträningen går inte ut på att starta upp specialmoment som ingår i själva utbildningen till assistanshundsekipage. Förträningen skall istället ses som ett komplement, en möjlighet till att bygga upp en god grund och därmed utöka era möjligheter till att lyckas med en eventuell kommande assistanshundsutbildning.

 

Förträningen genomförs på samma sätt som tjänsten, privat instruktör. Vi träffas, går igenom behov, förutsättningar och mål. Jag upprättar träningsplaner och vi bestämmer gemensamt hur ofta vi skall ses, vart vi skall ses och i vilken form. Förträningen skall ske regelbundet men behöver inte ske varje vecka utan frekvensens styrs efter era behov och förutsättningar. Ni kan med fördel kombinera förträningen med andra kurser och träningar via andra företag, organisationer eller klubbar förutsatt att du tillämpar positiva och belöningsbaserade inlärningsmetoder.


Du kan närsomhelst avbryta tjänsten och betalar då endast för nyttjad tid.