CA HUNDTJÄNST ABVälkommen till CA Hundtjänst AB, Camilla heter jag som driver företaget. Jag är hundinstruktör, hunddressör, assistanshundsinstruktör  samt leder och deltar i olika hundrelaterade projekt. Jag har utbildat hundar och deras familjer sedan 1999. Jag är beteendevetare och har en Fil. kand i psykologi samt har flertalet olika utbildningar och vidareutbildningar inom hund och hundträning.  Jag arbetar med positiva och belöningsbaserade inlärningsmetoder och anpassar träningen utifrån dig och din hunds behov, förutsättningar och mål.

 

Jag har tidigare haft tre blandrashundar, fem vinthundar och en jaktlabrador. Idag har jag förmånen att ha två storpudelhanar i mitt liv. Tidigare har jag tränat och tävlat inom bland annat lydnad, bruks (rapport och spår), apportering, race och lure coursing, rally lydnad och viltspår. Jag har även utbildat egna och andras hundar bland annat inom olika specialsöksområden då hunden söker efter specifika doftämnen och nyttohundsträning då hunden tränas till att bli en hjälp i vardagen till sin förare eller familj.

 

Jag går själv regelbundet på olika kurser och fortbildningar då det alltid finns mer att lärd kring hund och hundträning. Via Svenska Service- och Signalhundsförbundet guidar jag förare (eller familjer) med olika behov och funktionsvariationer till att utbilda sina assistanshundar.  Jag är också huvudlärare för Terap hundsutbildningen inom socialt arbete via Svenska Terapihundskolan. 

 

Jag anser att hundägande handlar om att bygga upp en trygg och stabil relation med hunden som skall bana väg för en långsiktig vänskap. Jag tänker att hundträningen skall vara rolig, begriplig, meningsfull och utvecklande för både hunden och föraren. Hunden har en medfödd förmåga till att samarbeta med oss människor om vi förvaltar samarbetet väl.  Vi behöver förstå att de olika raserna som finns har olika medfödda egenskaper och förutsättningar, vilket vi kan dra nytta av och utveckla individanpassade metoder utifrån dagens kunskap och forskning kring hundar, hundraser och inlärningspsykologi. 

 

Mina motton är att man aldrig blir fullärd och att kunskap gör skillnad. 

 

Välkomna!

 

 

 

 

 

 

KONTAKTA MIG